Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V armádním areálu ve Vyškově došlo k výbuchu, jeden člověk zemřel

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Army.cz

Vyškov - V armádním areálu ve Vyškově dnes dopoledne nastal výbuch, jeden člověk zemřel a jeden se zranil. Podle neoficiálních zdrojů vybuchly granáty, ministerstvo obrany to ale zatím nepotvrdilo.

Místo neštěstí je uzavřené, další exploze nehrozí. Výbuch nastal před devátou hodinou ranní. "Vyžádal si jednu oběť na životě, jedna osoba byla zraněna. Místo události bylo zabezpečeno záchrannými složkami. Nepředpokládáme, že se jednalo o útok nebo obdobný úmyslný čin. Další exploze nehrozí," uvedl ředitel odboru komunikace ministerstva obrany Jan Pejšek.

Některá média mluví o jednom mrtvém, jednom těžce zraněném a jednom lehce zraněném člověku. "Pacient má velké střepinové poranění oka," uvedl mluvčí Fakultní nemocnice Brno Pavel Žára.

Starosta Vyškova Karel Goldemund (ČSSD) ČTK řekl, že explozi nikdo neslyšel. "Nezasahuje to do zástavby a nikdo nemusel být evakuován. V blízkosti je ale základní škola, a když se o tom rodiče dozvěděli, někteří si vyzvedávali děti," uvedl Goldemund. Podle něj byla z místa odvolána státní a městská policie. "Vše si přebrala armáda," doplnil Goldemund. Město zatím nepřipravuje žádná opatření, nebezpečí nehrozí, dodal starosta.

Ministerstvo údajnou explozi granátů zatím nepotvrdilo. "Konkrétní příčiny výbuchu bude možné určit až na základě šetření, které provádí na místě za dozoru státního zástupce Vojenská policie," dodal Pejšek.

Témata:  Armáda České Republiky Ministerstvo obrany České republiky zbraně

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy