Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U hlavního nádraží v Olomouci se srazil vlak s kamionem, devět lidí bylo zraněno

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Marie Cvrčková, EuroZprávy.cz

Olomouc - Na železničním přejezdu v blízkosti hlavního nádraží.v Olomouci se dnes časně ráno srazil osobní vlak s nákladním autem. Zranilo se devět lidí. U nehody zasahovalo pět posádek záchranné služby. Provoz na železnici byl přerušen, zastavena je v místě také automobilová doprava, nejezdí ani tramvaje.

Nehoda se stala před 05:00 v Olomouci na Bělidlech. "Podle předběžného šetření jel osobní vlak v okamžiku střetu rychlostí necelých 40 kilometrů za hodinu. Dále vyšetřování potvrdilo, že světelné zabezpečovací zařízení bylo v pořádku a v činnosti. Vše tedy nasvědčuje na pochybení řidiče kamionu," řekla dnes ČTK mluvčí ČD Kateřina Šubová.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala se s nákladním vozem srazil osobní vlak jedoucí z Moravského Berouna do Olomouce. Nehoda se stala na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor.

"Při nehodě se zranilo pět mužů a čtyři ženy. Odvezli jsme je všechny na urgentní příjem olomoucké fakultní nemocnice. Šlo naštěstí o lehká zranění, utrpěli pohmožděniny končetin a hrudníku," sdělil ředitel krajské záchranné služby Jan Weinberg.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Olomouce a hasiči Správy železniční dopravní cesty. "Obě vozidla zajistili proti vzniku požáru a pomáhali s přestupem zraněných cestujících do přistavené tramvaje, kde si je přebírala zdravotnická záchranná služba," řekla ČTK mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. Stav zraněných ČTK zjišťuje.

Podle informací ČD je železniční doprava v úseku Olomouc hlavní nádraží - Velká Bystřice zastavena, České dráhy zajišťují náhradní autobusovou dopravu. "Tramvaje směr Pavlovičky nejezdí, silniční dopravu řídí na místě policie," doplnila mluvčí drah Šubová. Policie uzavřela také silnici z Hodolan na Pavlovičky, řidiči musí místo nehody objíždět přes Jeremenkovu ulici.

Témata:  nehody kamiónů nehody vlaků Olomouc vlaky

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 10:38

Trump tvrdí, že by Evropa měla dávat Ukrajině více peněz

Bývalý prezident USA Donald Trump ve čtvrtek vyzval Evropu, aby poskytla Ukrajině více finanční pomoci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy