Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Herec Jan Tříska spadl z Karlova mostu, je ve vážném stavu

Jan Tříska
Jan Tříska
Foto: Korzo

Praha - Jan Tříska v sobotu odpoledne spadl z Karlova mostu do Vltavy. Záchranáři původně neupřesnili, kdo do řeky skutečně spadl, a uvedli pouze, že jde o muže ve věku kolem šedesáti let. Podle deníku Blesk jde ale o tohoto známého herce.

Skočili pro něj dva cestující z okolo projíždějící lodi a až do příjezdu záchranářů ho oživovali. Muž skončil ve vážném stavu v Ústřední vojenské nemocnici, řekla ČTK mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Policie případ vyšetřuje.

Událost se stala po 16:00. "Muž po vytažení z vody nejevil známky života. Lidé, kteří ho z vody vytáhli, ho proto resuscitovali za pomoci rad operátora záchranné služby. Když ho záchranáři přebírali, měl už obnovenou srdeční funkci," uvedla Poštová. Záchranáři poté muže uvedli do umělého spánku a převezli do nemocnice.

Policie podle mluvčího Tomáše Hulana zatím neví, za jakých okolností muž do vody spadl.

Podle médií je oním mužem 80letá herecká legenda Jan Tříska. Měl být převezen na anesteziologicko-resuscitační oddělení pražské Vojenské nemocnice ve Střešovicích, kde bojuje o život.

Témata:  Jan Tříska

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy