Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragický pád herce Třísky u Karlova mostu policie odložila. Trestný čin nezjistila

Místo, kde odkud spadl herec Jan Tříska (23.9.2017).
Místo, kde odkud spadl herec Jan Tříska (23.9.2017).
Foto: Michael Zelinka / INCORP images

Praha - Policie odložila prošetřování úmrtí Jana Třísky (80). Trestný čin nezjistila, a věcí se tak nebude dál zabývat. Herce 23. září po pádu z Karlova mostu a několika minutách ve studené vodě vytáhli cestující lodi, která plula okolo.

"Prošetřování této události ukončili kriminalisté prvního policejního obvodu 9. listopadu odložením, neboť se v dané věci nejedná o podezření z trestného činu a věc nelze vyřídit jinak," uvedl mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Lékaři uvedli Třísku do umělého spánku, za necelé dva dny však v Ústřední vojenské nemocnici zemřel. Třískovi se podle herce a režiséra Jiřího Mádla vymstil rituál, kdy chodil na staletý kamenný most opředený legendami čerpat sílu před natáčením každého nového filmu.

Pod Mádlovým vedením mělo pár dní poté začít natáčení filmu Na střeše s Třískou v hlavní roli. Film se začne točit na jaře v novém obsazení a bude poctou Třískovi.

Tříska se po emigraci v 70. letech prosadil i v Hollywoodu. Ve Spojených státech natočil 44 filmů. Po revoluci v listopadu 1989 se do Česka vracel na natáčení i na divadelní jeviště. Poslední filmovou roli ztvárnil ve snímku Po strništi bos.

Témata:  Jan Tříska Praha úmrtí

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy