Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výpověď pro učitelku Fabiánovou je neplatná, soud zneužívání neprokázal

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Ostrava - Krajský soud v Ostravě potvrdil, že výpověď pro učitelku Vandu Fabiánovou, kterou dostala ze Základní školy v Tršicích na Olomoucku, je neplatná. Důvodem výpovědi byl mimo jiné její nestandardní postup, kdy se prý zavírala s chlapci ve sprše a dohlížela na přetahování jejich předkožky.

Krajský soud v Ostravě se ztotožnil s březnovým verdiktem olomouckého okresního soudu, který vyhověl žalobě Fabiánové na neplatnost výpovědi.

Učitelka ji podala na školu v Tršicích, která s ní ukončila pracovní poměr kvůli údajnému zneužívání prvňáčků na škole v přírodě. Podle okresního soudu se ale zneužívání neprokázalo a učitelka dohledem žádné předpisy neporušila. S jeho závěry nesouhlasil ředitel školy Jaromír Vachutka, proto se dnes konal odvolací soud v Ostravě.

Kauza z loňska vyvolala v obci velké emoce. Část žáků z učitelčiny původní třídy tršickou školu opustila a dojíždí za Fabiánovou do sousedních Doloplaz, kde tamní škola učitelku zaměstnala.

Témata:  Olomoucký kraj učitelé soudy školství

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy