Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vládní budovy praskaly ve švech, zájem o prohlídku byl velký

Budova Úřadu vlády
Budova Úřadu vlády
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Praha - U příležitosti dnešního státního svátku si mohla veřejnost prohlédnout sídla vlády, ministerstva obrany, kultury a pro místní rozvoj. Přišlo přes 4700 lidí.

Interiéry vládní Strakovy akademie a přilehlou zahradu na nábřeží Edvarda Beneše vidělo 1244 návštěvníků. Zájemci měli možnost prohlédnout si jednací sál vlády, pracovnu premiéra nebo nový či starý tiskový sál.

Do reprezentativní hlavní budovy ministerstva obrany na Hradčanech, které své prostory zpřístupnilo v novodobé historii vůbec poprvé, zavítalo na 340 lidí. Ministerstvo by chtělo příští rok akci zopakovat. Zájemci o prohlídku se museli předem registrovat, ale podle mluvčího Jana Pejška se dovnitř dostali i neregistrovaní.

Návštěvníci absolvovali prohlídku s odborným výkladem vojenských historiků. Organizátoři připravili také doprovodný program - výstavy, ukázky současné vojenské techniky nebo ukázky současných i historických automobilů ministrů obrany ze sbírek Vojenského historického ústavu.

Raně barokní Nostický palác na Maltézském náměstí, sídlo ministerstva kultury, si dnes přišlo prohlédnout 2157 návštěvníků. Hlavní budovu ministerstva pro místní rozvoj na Staroměstském náměstí si nenechalo ujít 976 lidí. Prohlídková trasa zahrnovala i salonek ministryně Karly Šlechtové, která návštěvníky osobně vítala. 

Témata:  vláda Ministerstvo obrany České republiky Ministerstvo pro místní rozvoj

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy