Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chlapec zraněný ve Starém Městě je mimo ohrožení života. Otci za vraždu hrozí výjimečný trest

Lidé
Lidé
Foto: Pixabay

Zlín - Otec (28) ve čtvrtek ve Starém Městě na Uherskohradišťsku pobodal dvé dvě děti. Jedno zemřelo a druhé utrpělo zranění. Podle dnešního prohlášení policie je mimo ohrožení života.

Regionální Deník ve čtvrtek uvedl, že útok muže nepřežilo tříleté děvče, zraněn byl podobně starý chlapec. "Podezřelého muže transportoval po skutku vrtulník do nemocnice na lékařské vyšetření, v současné době je v péči lékařů a není schopen účasti na úkonech trestního řízení," uvedla krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Kriminalisté ve čtvrtek ohledali místo činu. "V současné době provádí výslechy a další procesní úkony. Motiv a okolnosti vraždy a pokusu o vraždu jsou předmětem dalšího šetření. Vzhledem k vyšetřování není možné v této chvíli podrobnější informace zveřejnit," uvedla Javorková.

Za vraždu hrozí patnáctileté až dvacetileté vězení nebo výjimečný trest. Jde o letošní druhou dokonanou vraždu ve Zlínském kraji. V dubnu 38letý muž v restauraci v Bezměrově na Kroměřížsku ubodal o osm let mladší bývalou přítelkyni.

Témata:  vražda krimi Zlínský kraj děti

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy