Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Taxikáři blokují dopravu: Pražské letiště kvůli protestu zřídilo informační centrum

Letiště Václava Havla Praha
Letiště Václava Havla Praha
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Pražské letiště zřídilo kvůli dnešnímu protestu taxikářů informační centrum. Radit cestujícím s možnými problémy v dopravě dnes bude 40 až 50 lidí, o které muselo letiště dnes navýšit počet pracovníků.

V případě komplikací budou přilétajícím cestujícím a zejména cizincům radit, jak při cestě do města využít městskou hromadnou dopravu. Autobusy totiž jezdí jinou příjezdovou cestou než běžná doprava včetně vozidel taxi. ČTK to řekla mluvčí Letiště Praha Marika Janoušková.

Během začátku protestů krátce po 10:00 byla situace na letišti klidná. Před terminály se podle zjištění ČTK nacházel hlouček 20 až 30 řidičů taxi, kteří na protesty zatím jen připravovali.

"Máme připraveno hlášení pro případ, až ta situace nastane a bude pro cestujícího výhodnější vzít si na cestu z letiště MHD, aby tato informace zazněla i z rozhlasu v české a v anglické verzi," uvedla Janoušková. Zároveň vyzvala cestující, aby s problémy v dopravě na letiště počítali a nechali si před odletem dostatečnou časovou rezervu i pro možné dopravní komplikace.

Pokud někomu spoj uletí, jsou pro něj v kontaktním centru připravené počítače s internetovým připojením, kde si mohou cestující najít náhradní let. Zároveň ale letiště upozornilo, že evropská pravidla ochrany spotřebitele neřeší situaci, kdy kvůli stávce nebo protestům cestující nestihne odlet. Letiště ani dopravci pak nejsou povinni cestujícím poskytovat jakékoliv kompenzace.

Témata:  taxi demonstrace Letiště Václava Havla Praha

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy