Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

První den účtenkové loterie. Kolik lidí už se přihlásilo?

EET - elektronická evidence tržeb
EET - elektronická evidence tržeb
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha – Ministerstvo financí v neděli 1. října spustilo účtenkovou loterii k  elektronické evidenci tržeb (EET). K dnešnímu poledni se do ní přihlásilo 70 tisíc hráčů. Už od půlnoci do rána zaznamenal systém registraci již několik tisíc účtenek.

Úřad dnes také aktualizoval mobilní aplikaci. Ta požadovala v seznamu oprávnění, s nimiž musí uživatel při instalaci souhlasit, přístup k informaci, zda právě probíhá hovor, a k číslu, s nímž je člověk během hovoru ve spojení. MF však uvedlo, že je to nadbytečný požadavek.

Celkové statistiky hodlá MF zveřejňovat vždy po slosování. První bude 15. listopadu z účtenek vystavených během října. Ročně plánuje MF vyplatit výhry za 64,8 milionu korun.

Start loterie provázela kritika. Vedle neoprávněných požadavků také podle informací z médií byl problém se do loterie zaregistrovat a mobilní aplikace nebyla dostupná pro telefony iPhone. V současnosti je již přístupná pro všechny hlavní mobilní platformy.

Do loterie lze zaregistrovat pouze účtenky vydané obchodníkem, který eviduje tržby podle zákona o evidenci tržeb. Od jednoho obchodníka lze z účtenek vystavených v jeden den registrovat pouze jednu. Loterie, v níž je hlavní výhrou milion korun, se mohou zúčastnit zaregistrované osoby starší 18 let. Opozice je k zavedení loterie skeptická.

Slosování se bude konat každý 15. kalendářní den v měsíci. První výhra bude jeden milion korun, druhá automobil za zhruba 400.000 Kč, třetí 300.000 Kč, čtvrtá 200.000 Kč a pátá 100.000 korun. Dále budou moci lidé získat 20 výher po 20.000 Kč, 1000 výher po jednom tisíci Kč a 20.000 výher po stokoruně.

Témata:  elektronická evidence tržeb účtenky Ministerstvo financí České republiky Účtenkovka

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy