Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Značka benzinu Natural mizí i z čerpacích stanic MOL

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Benzin pod značkou Natural už tuzemští motoristé nenatankují ani u čerpacích stanic značky MOL. Dosavadní produkty nahradila nová paliva pod značkou EVO. Firmy přistupují k přejmenování benzinu a nafty zejména z marketingových důvodů.

Nová paliva jsou uváděna ve dvou řadách, základní a prémiové, u obou došlo k navýšení obsahu aditiv.

Už letos na jaře přejmenoval svoji naftu a benzin Natural 95, lídr trhu, společnost Benzina. Paliva se u ní nově jmenují Efecta Diesel a Efecta 95. Benzina patřící petrochemickému holdingu Unipetrol má v Česku téměř 400 čerpacích stanic, skupina MOL je s 306 stanicemi dvojkou na trhu. Logo a zelené barvy MOL nese 187 z nich, zbytek představuje 118 modrých stanic Pap Oil a jedna stanice Slovnaft.

"Je to snaha odlišit se. Stavíte na tom, že váš benzin je výjimečný, jiný a samozřejmě lepší než ty ostatní," uvedl předseda Unie nezávislých petrolejářů Ivan Indráček.

Pro spotřebitele podle něj změna zmatečná nebude. Připomněl, že všichni tuzemští pumpaři mají na základě technické normy povinnost osadit do začátku října příštího roku tankovací stojany grafickým značením pro jednotlivá paliva. E v kroužku bude označovat benzin, B ve čtverci bude značit motorovou naftu a kosočtverec bude označovat alternativní paliva. "Řada čerpacích stanic už toto značení používá. Není to majorita, ale už to začíná," dodal.

Témata:  čerpací stanice pohonné hmoty MOL

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy