Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejbohatším Čechem je Kellner, Babiš je znovu druhý

Andrej Babiš /ANO/
Andrej Babiš /ANO/
Foto: Halin Selasicz / INCORP images

Praha - Nejbohatším Čechem zůstává vlastník investiční skupiny PPF Petr Kellner s majetkem v hodnotě 310 miliard korun. Druhé místo opět obsadil předseda hnutí ANO Andrej Babiš s 88 miliardami Kč. Třetí je realitní magnát Radovan Vítek s 57 miliardami korun. Vyplývá to z tradičního žebříčku časopisu Forbes.

V těsném závěsu za Vítkem skončil s 55 miliardami vlastník skupiny KKCG Karel Komárek. Majetek všech čtyř se meziročně zvýšil.

Podle Forbesu je letos mezi 70 nejbohatšími Čechy 11 nováčků a souhrnné jmění nejúspěšnějších českých podnikatelů poprvé v historii překonalo hranici bilionu korun, činilo 1,039 bilionu.

Do desítky nejbohatších se dostali také finančníci Daniel Křetínský a Pavel Tykač, nově v ní přibyli zakladatelé softwarové firmy Avast Eduard Kučera a Pavel Baudiš, kteří se umístili na sedmém a osmém místě před spolumajitelem skupiny Penta Markem Dospivou a podnikatelem Zdeňkem Bakalou.

Mezi nováčky v žebříčku nejúspěšnějších Čechů je například vlastník brněnské skupiny Jet Investments Igor Fait, ústecký podnikatel Aleš Graf nebo vlastník skupiny Unicapital Pavel Hubáček.

Témata:  Petr Kellner Andrej Babiš Radovan Vítek

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy