Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sázky na sněmovní volby překonaly rekord, odvážlivec dal na Piráty 450 tisíc

Příznivec Pirátské strany.
Příznivec Pirátské strany.
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Na výsledky sněmovních voleb lze sázet od loňského prosince, i když tehdy byla nabídka v porovnání s nynější výrazně omezená. Objem sázek už přesáhl 60 milionů korun. Dosavadní rekord s 50 miliony držely prezidentské volby v roce 2013.

Velkým favoritem nynějších voleb zůstává ANO (1,02:1), podle bookmakerů však pravděpodobně získá méně než 27 procent hlasů (1,2:1). Šance ostatních parlamentních stran na vítězství jsou výrazně nižší, ČSSD a KSČM mají kurzy kolem 20:1, ostatní přes 100:1. Bookmakeři čevají, že do Sněmovny se podobně jako před čtyřmi lety dostane sedm a více stran (1,1:1).

Tipsport zatím přijal sázky za 38 milionů korun, Fortuna za 17 milionů a Chance za pět milionů korun. Souhrnný podíl těchto firem na domácím trhu kurzových sázek loni podle odhadů činil 92 procent. Ostatní společnosti absolutní hodnotu nezveřejňují, dá se však předpokládat, že celkový objem sázek o několik milionů překonal 60 milionů korun. Jen za poslední tři týdny se zhruba zdvojnásobil. Podle odhadů sázkových kanceláří by se celková hodnota mohla vyšplhat nad 100 milionů korun.

"Největší zájem sázkařů čekáme v posledním týdnu, takže náš původní předpoklad 20 milionů korun bude jednoznačně překonán. V sázkách na celkové vítězství stále dominuje ANO, hned za ním sázkaři tipují vítězství KSČM. Třetí v řadě už je Tomio Okamura," sdělil ČTK mluvčí Fortuny Petr Šrain. Okamurova SPD má podle něj v řadách sázkařů nejodvážnější fanoušky. Jeden z nich vsadil na vítězství SPD 50.000 korun v kurzu 100:1. V případě úspěchu by vyhrál pět milionů.

Na vítězství ANO sázejí nejčastěji také klienti Tipsportu. Podle mluvčího společnosti Václava Sochora jsou v poslední době v oblibě také Piráti. Jeden ze sázkařů dal na to, že překročí potřebnou pětiprocentní hranici pro vstup do Sněmovny, dohromady 450.000 korun za kurz 1,2:1.

V Chanci sází na vítězství ANO zhruba třetina tipérů, na třech tiketech dokonce za 200.000 korun. "S velkým odstupem následují sázky na vítězství KSČM, dále na to, že se Piráti do Sněmovny dostanou a Realisté naopak nedostanou," dodala mluvčí Chance Markéta Světlíková.

Ve Fortuně se dá navíc sázet na splnění předvolebních slibů do konce roku 2021. Největším favoritem v kurzu 3:1 je povinná výuka angličtiny od 1. třídy, kterou slibují Rrealisté. Na to, že bude snížena DPH na pivo, což slibuje více stran, se dá sázet za 4:1. Slib ODS, že znovu povolí kouření v restauracích, má kurz 8:1. Naopak předvolební slib KSČM, že Česko vystoupí z NATO, bookmakeři ohodnotili vysokým kurzem 75:1.

Témata:  sázení Svoboda a přímá demokracie Česká pirátská strana

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy