Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za sex jsme měly peníze, řekly svědkyně v kauze údajných kuplířů z Kroměřížska

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Zlín - U Krajského soudu ve Zlíně pokračoval proces s dvojicí podezřelou z kuplířství. Antonín Cápek (56) a Adriana Černotová (34) podle obžaloby nabízeli v penzionu v Kostelanech na Kroměřížsku mezi lety 2004 a 2014 zákazníkům k sexuálním službám dívky včetně mladistvých.

Za obchodování s lidmi, kuplířství, ohrožování výchovy dítěte a podávání alkoholu dítěti jim hrozí až 12 let vězení.

Před soudem dnes vypovídaly mimo jiné tři ženy, které jako středoškolačky na večírky do penzionu jezdily. "Nejsem si jistá, jestli už mi tehdy bylo 18. Docela nerada na to vzpomínám," řekla jedna z nich. V uzavřené společnosti se podle ní pil alkohol, chodilo se do bazénu a do vířivky.

Sex prý podmínkou její účasti na večírcích nebyl. "Záleželo na situaci, jestli jsme šly s někým na pokoj," uvedla žena, která přiznala, že za sex dostávala peníze. "Vyplácela nás slečna za barem. Za návštěvu byla asi tisícovka, mohlo to být i více, záleží, jak dlouho jsme tam byly. Byl to slušný přivýdělek. Když k sexu nedošlo, peníze jsem nedostala," řekla soudu.

Další ze svědkyň uvedla, že byla v penzionu jen jednou na doporučení kamarádky. Připustila, že s jedním z návštěvníků měla v Kostelanech pohlavní styk, ke kterému ji ale nikdo nenutil. "Dostala jsem tisícovku, maximálně dvě. Dostala jsem je u baru od nějaké paní. Myslím, že tam byly další dvě tři holky. Byli tam čtyři, možná pět pánů. Tehdy mi bylo 19 let," řekla.

Naopak další ze svědkyň si u soudu nevybavila, že by za sex dostávala peníze, ale v penzionu prý dostala dárek k narozeninám. Uvedla, že v Kostelanech byla asi pětkrát v době, kdy studovala na střední škole. "Tehdy jsem dost pila, nepamatuji si, co se tam dělo," vypověděla žena.

Podle obžaloby zákazníci za účast na setkáních platili 12.000 až 15.000 korun. Dívky si podle žalobce sjednával Cápek sám, případně přes internet. Cápek si podle spisu přišel na více než milion korun.

Obžaloba Černotovou viní také z provozování erotického privátu v Brně, díky kterému si podle spisu přišla nejméně na 200.000 korun. Cápek už dříve označil své trestní stíhání za vykonstruované. Jakýkoli podíl na trestné činnosti odmítla i Černotová.

Témata:  prostituce soudy Zlínský kraj

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy