Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek se obrací na voliče: Nemusíte mě milovat, ale svou práci dělám kompetentně

Máte slovo s M. Jílkovou na téma Postoj Česka k Ukrajině
Máte slovo s M. Jílkovou na téma Postoj Česka k Ukrajině
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - TOP 09, stejně jako ostatní strany, se poslední den před volbami pokouší přesvědčit voliče, aby straně odevzdali hlas. Na Čechy se se svým poselstvím obrátili dvě hlavní postavy TOP 09 - předseda Miroslav Kalousek a čestný předseda Karel Schwarzenberg.

„Dovoluji si Vás požádat o Vaši podporu ve volbách v pátek a v sobotu. Dlouho jsme byli jediní, kdo formulovali hlavní téma těchto voleb a jasně se zavázali, že s hnutím ANO do vlády nepůjdeme. Dnes Vám to slibuje kde kdo, ale jen u nás máte jistotu. Jsme jediná pravicová proevropská strana. Nechceme našim dětem připravit osud dnešních obyvatel Ukrajiny, kteří u nás hledají práci a bezpečí,“ apeluje těsně před volbami na občany Kalousek.

Zároveň ale ví, že existuje celá řada lidí, kteří vůči němu mají výhrady. „Nemusíte mě milovat, ale nemůžete mi upřít kompetenci a energii v mé práci. Záleží, co od svého politika chcete. Buď aby se vám líbil, nebo zda chcete, aby práci, kterou ho pověříte, dělal kompetentně,“ vzkázal lidem prostřednicím sociálních sítí.

K předvolební výzvě se připojil také čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg „Přátelé, v okolních zemích proběhly volby a teď se všichni v zahraničí dívají, jak to dopadne u nás. Jako pamětník vím, že nás čekají nejdůležitější volby od roku 1992, kdy tyto volby rozhodly o rozdělení Československa. Jde o nás osud, stejně jako šlo v roce 1946, kdy uchopili moc komunisté,“ upozorňuje.

Česká republika podle něj stojí na dvou rozcestích. „Tím prvním je rozhodnutí, zda zůstaneme pevnou součástí Evropské unie a spojenectví NATO, nebo ne. Tedy zda bude zpochybněno směřování naší země za posledních 25 let. Druhým rozcestím je rozhodnutí, jestli u nás bude zachována tradiční demokracie, jak ji po TGM znovu obnovil Václav Havel. Nebo jestli začne vítězit vůdcovský systém řízený zájmy zisků skupiny Agrofert a jiných oligarchů,“ vysvětluje voličům prostřednictvím videa.

Schwarzenberg ujišťuje, že rozhodně problémy nezveličuje. „Zní to možná přehnaně, ale nárůst majetku společnosti bývalého ministra financí Babiše o 40 miliard za dobu jeho účasti ve vládě mluví za vše. To vše je velké nebezpečí, o kterém TOP 09 mluví celé čtyři roky. Jiní o něm raději mlčeli a spoluvládli, nebo říkali, že zbytečně strašíme. Prosím, zamyslete se. Přijďte k volbám. Ten, kdo nevolí, přidává se na stranu extremistů. Neboť jejich voliči jsou vždy disciplinovaní. Máte zodpovědnost, rozhodujete nejen o sobě, ale také o budoucnosti vašich dětí a vnoučat. Volte, prosím, proti nebezpečí, i kterých mluvím, volte TOP 09,“ dodává na závěr čestný předseda TOP 09.

Témata:  TOP 09 Miroslav Kalousek Karel Schwarzenberg

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy