reklama

"Mým cílem je straně především pomoci," řekl dnes Pospíšil. Do europarlamentu kandidoval za TOP 09 jako nestraník. Do roku 2014 byl členem ODS.

Po víkendových parlamentních volbách se o Pospíšilovi v médiích mluví jako o možném nástupci Kalouska v čele strany. "Jsem řadový člen. Nyní bude probíhat velmi hluboká debata, jak dál a co musí strana udělat. Do té debaty se zapojím a jsem připraven ji poslouchat. A zda na nějakou funkci budu kandidovat, to se rozhodnu na základě většinového názoru v TOP 09," řekl Pospíšil.

"Kdyby se mě zeptal, tak bych mu nedoporučil, aby kandidoval na předsedu TOP 09," řekl Kalousek tento týden novinářům. Jako problém vnímá Kalousek dřívější působení europoslance v ODS. "Tak jako já jsem zatížen svojí minulostí z dob, kdy jsem předsedal KDU-ČSL, tak on je úplně stejně zatížen z doby, kdy byl místopředsedou ODS," prohlásil Kalousek.

Pospíšil byl místopředsedou ODS v letech 2010 až 2014 a za stejnou stranu byl ministrem spravedlnosti ve vládách Mirka Topolánka i Petra Nečase (oba ODS). V lednu 2014 se Pospíšil s občanskými demokraty rozešel. Do europarlamentu kandidoval jako nestraník na kandidátce TOP 09 a STAN.