Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Až v Dominikánské republice byl zadržen Čech, který se tam skrýval před vězením

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha/Santo Domingo - V Dominikánské republice byl ve středu 11. května zadržen Čech (62), který se vyhýbal nástupu do vězení.

Hledaný muž se v Karibiku vyhýbal trestu za spáchání několika kriminálních skutků. "Jednalo se o trestné činy nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, krádež a podvod," uvedla mluvčí policejního prezidia Markéta Janovská. Podle ní je muž podezřelý i z další rozsáhlé trestné činnosti.

Zásluhu na vypátrání Čecha mají policisté z odboru pátrání Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia ČR. Takzvaní "lovci lebek" zadrželi od začátku letošního roku už 22 lidí, sdělila Janovská.

Dominikánská republika patří mezi oblíbená místa Čechů, kteří se skrývají před zákonem. Například v říjnu 2012 zatkla tamní policie hned sedm Čechů hledaných zejména kvůli podvodům a praní špinavých peněz.

V Dominikánské republice pobýval také František Hajn, podezřelý z podílu na přepadení auta bezpečnostní služby na pražské Evropské třídě, při kterém v září 2002 zmizelo 154 milionů korun. Hajn byl po svém zadržení deportován do Česka, kde ho soudy v opakovaném procesu osvobodily pro nedostatek důkazů.

Témata:  Češi Dominikánská republika krimi

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy