Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sněmovně má předsedat ANO? Pirátům by Vondráček nevadil

Poslanecká sněmovna, ilustrační foto
Poslanecká sněmovna, ilustrační foto
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Piráti podpoří na funkci předsedy Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka (ANO), šéf ODS Petr Fiala by měl být prvním místopředsedou dolní komory. Pirátským kandidátem na místopředsedu Sněmovny bude Vojtěch Pikal.

Piráti uznávají výsledky voleb, ve kterých zvítězilo hnutí ANO. "Klub hlasoval jednotně, což je důkazem, že už funguje dobře," řekl předseda strany Ivan Bartoš.

Menšinovou vládu ANO, ani kdyby v ní částečně byli odborníci, ale strana nepodpoří. "Stanovisko je stále stejné, musím to neustále opakovat, řídíme se naší strategií, která byla součástí naší kampaně, a tam je jasně řečeno, že nepodpoříme ani tichou podporou vládu, kde by bylo dominantní postavení hnutí ANO," prohlásil Bartoš.

Kandidátem Pirátů na místopředsedu Sněmovny bude první místopředseda strany Vojtěch Pikal. "Nepředpokládáme, že jako třetí nejsilnější strana bychom měli problém tohoto kandidáta prosadit," dodal Bartoš.

Strana by také chtěla mít své poslance v pěti výborech, v třech z nich by chtěla předsednické křeslo. Jedním z nich je bezpečnostní výbor, který by chtěl řídit Bartoš.

Témata:  Česká pirátská strana Ivan Bartoš Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy