Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Děčínsko bude bez elektřiny až do večera, vítr nezeslabuje

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Ústí nad Labem - V Ústeckém kraji bylo v neděli na 130.000 domácností bez elektřiny, teď je to několik tisíc. Bez proudu zůstanou zřejmě až do večera některá místa na Děčínsku, nejhorší je situace ve Šluknovském výběžku.

"Evidujeme ještě 50 poruch na vysokém napětí, které postupně opravujeme. Díky příznivému počasí se nám snad většinu podaří opravit ještě dopoledne," uvedla severočeská mluvčí skupiny ČEZ Soňa Holingerová.

"Většina odběrných míst bez proudu je právě na Děčínsku, v jiných okresech je už poruch minimálně," dodala.

Hasiči mají v terénu ještě několik jednotek. "Vyjeli ještě na místa, kde lidé nahlásili, že jsou nalomené stromy," sdělil mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

Foukat bude podle předpovědi meteorologů na severu Čech ještě celý dnešek. "Očekáváme ještě nárazy větru kolem 55 kilometrů v hodině, na horách až 75 kilometrů v hodině. Na horách se mohou místy objevit sněhové jazyky," uvedla ústecká pobočka Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Témata:  vichřice Ústecký kraj ČEZ

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy