Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž v Počátkách zavraždil své dva bratry a třetího zranil

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Jihlava - Policisté obvinili muže (26) z Počátek, který podle nich zavraždil své dva bratry a třetího se zabít pokusil. Soud v Pelhřimově dnes rozhodl o vzetí obviněného do vazby, hrozí mu až výjimečný trest. Vyšetřování zločinu potrvá měsíce.

Tragédie se stala v rodinném domě v sobotu v nočních hodinách. Muž podle kriminalistů na své bratry zaútočil nožem. Nepřežila sedmnáctiletá dvojčata, sedmadvacetiletý bratr byl zraněn. Obviněný muž se k činu přiznal.

Podezřelého muže policie zadržela blízko místa činu. "Je stíhán jako obviněný ze zvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného na více osobách," řekl kriminalista Pavel Kubiš. Podle kriminalistů mohlo jít o zločin po předchozím uvážení. V minulosti byl muž už dvakrát soudně trestán. "Jednou jako mladistvý, jednou minulý rok za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky," uvedl Kubiš.

Na tělech obětí i zraněného byla bodná a řezná poranění. "Jako vražedná zbraň se pravděpodobně jeví kuchyňský nůž," uvedl Kubiš.

Znalci budou ještě posuzovat duševní stav pachatele a jeho příčetnost v době činu. Zjišťovat budou rovněž, zda byl obviněný či jeho bratři pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek.

Témata:  krimi vražda EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

4. května 2024 8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy