Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Atentátník Saipov by měl být popraven, myslí si Trump

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Atentátník Sayfullo Saipov, který v úterý najel na Manhattanu do davu a zabil osm lidí, by měl být popraven. Na twittteru to napsal prezident Spojených států Donald Trump.

"Newyorský terorista byl šťastný, když požádal o vyvěšení vlajky IS (Islámského státu) ve svém nemocničním pokoji. Zabil osm lidí a vážně jich zranil 12. Měl by dostat trest smrti!" napsal Trump.

O tom, že Saipov žádal vyvěšení vlajky teroristického hnutí ve svém pokoji, informovala americká média s odvoláním na dokumenty předložené soudu. Saipov rovněž vyšetřovatelům řekl, že chtěl teroristickou zástavu umístit i na nákladní vůz, kterým zaútočil, pak si to ale rozmyslel, protože na sebe nechtěl předčasně upoutat pozornost.

Prezident již dříve označil Saipova za zvíře a prohlásil, že se zasadí o to, aby byla zrušena vízová loterie, díky které ročně může získat povolení k přistěhování do USA 50.000 lidí. V loterii získal vízum i Saipov.

Saipov, který byl obžalován z terorismu, vyšetřovatelům sdělil, že zaútočil podle instrukcí teroristické sítě Islámský stát a že chtěl zabít co nejvíce lidí. Dal také najevo, že je na svůj čin hrdý.

Témata:  Sayfull Saipov útok v USA: Muž najel náklaďákem do lidí v Manhattanu Donald Trump USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy