Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Daniel Herman zvažuje kandidaturu do Senátu

Daniel Herman
Daniel Herman
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha – Lidovecký ministr kultury Daniel Herman ve volbách do Poslanecké sněmovny své křeslo neobhájil. Uvažuje proto, že bude příští rok kandidovat do Senátu.

Jednou z možností je podle Hermana kandidovat do horní komory parlamentu. „Na předsednictvu KDU-ČSL jsme o tom takto předběžně hovořili," sdělil ČTK. Uvedl také, že se z veřejného prostoru stáhnout nechce.

Hermana, jedničku na pražské kandidátce, ve sněmovních volbách přeskočil z druhého místa pražský zastupitel a starosta Prahy 7 Jan Čižinský.

Před poslaneckým angažmá byl Herman ředitelem Ústavu pro studium totalitních režimů. Kvůli výpovědi se soudil. Letos soud rozhodl, že jeho odvolání z funkce ředitele bylo právně v pořádku, ale následná výpověď je neplatná.

Loni se ministr kultury názorově střetl s prezidentem Milošem Zemanem. Ten zamýšlel udělit státní vyznamenání Hermanovu příbuznému, pamětníku holokaustu Jiřímu Bradymu; nakonec tak ale neučinil, údajně kvůli tomu, že se oficiálně sešel s dalajlamou.

Témata:  Daniel Herman Senát Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy