reklama

Na druhém místě je bývalý předseda Akademie věd ČR Jiří Drahoš (2,7:1 - 3:1). Expremiér Mirek Topolánek, který oznámil kandidaturu v sobotu, už je třetí (5:1 - 6,5:1).

"Političtí sázkaři se po říjnových parlamentních volbách začínají v posledních dnech opět vracet k sázkám na příštího prezidenta. Kurzovým favoritem je aktuálně Miloš Zeman, kterého v létě na několik týdnů v pomyslném žebříčku přeskočil momentálně druhý Jiří Drahoš. Třetí už je kometa posledních dnů Mirek Topolánek," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Kurz na Topolánka podle něj začínal na 225:1. Koncem července klient Fortuny na vítězství Topolánka vsadil 25.000 korun. Při tehdejším kurzu 200:1 činí potenciální výhra pět milionů. "Na vítězství Zemana jde 40 procent sázek, druhý je Drahoš s 30 procenty. Na Topolánka už jde pět procent celkových náběrů," doplnil Šrain. Zhruba desetina sázek zatím šla na vítězství textaře a podnikatele Michala Horáčka, který je z pohledu kurzů nyní čtvrtý (10:1 - 11:1).

Zemanovi zatím nejvíce věří také sázkaři Tipsportu, podobně jako u Fortuny na něj šlo asi 40 procent náběrů. "Velmi oblíbená je sázka na to, že Jiří Drahoš v prvním kole porazí Michala Horáčka (1,13:1). Stejné je to se sázkou na to, že se Zeman prezidentem nestane. V posledních říjnových týdnech jsme zaznamenali několik takových sázek za 100.000 korun a více v kurzu 2,9:1," uvedl mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

Nejvyšší sázky za 200.000 korun na jednom tiketu zatím přijala Chance. "Jedna z nich je na výhru Zemana, druhá na úspěch Drahoše," uvedla mluvčí Chance Markéta Světlíková. U Sazky jsou podle mluvčího Václava Friedmanna sázky mezi oba hlavní favority Zemana a Drahoše relativně rovnoměrně rozložené.