Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ovčáček zažaluje politika, který tvrdil, že Zeman má rakovinu

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha/Brno - Prezidentská kancelář chystá žalobu a trestní oznámení na radního obvodu Brno-střed Svatopluka Bartíka (Žít Brno) za jeho vyjádření na sociálních sítích, že prezident Miloš Zeman má rakovinu.

Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček tvrzení brněnského politika označil za odporné lži. Hrad se podle něj bude bránit právní cestou.

"Věc aktuálně řeší právníci. Budeme postupovat rychle," sdělil Ovčáček ČTK.

Bartík na facebooku napsal, že Zeman o své diagnóze ví už zhruba tři týdny a léčbu rakoviny odmítl. Brněnský politik dnes ČTK řekl, že tak činí kvůli tomu, že Zeman neinformuje pravdivě o svém zdravotním stavu, přitom je nejvyšším představitelem státu a znovu kandiduje na prezidenta. O zdroji svých informací Bartík odmítl mluvit. "Je vysoký veřejný zájem na tom, aby veřejnost věděla, jak na tom je," dodal.

"Jsou to odporné lži a ten, kdo je šíří, je lidský odpad. Na S. Bartíka bude podána žaloba a trestní oznámení," uvedl Ovčáček na twitteru. "Beru to na vědomí," reagoval Bartík.

Témata:  Miloš Zeman Pražský Hrad

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy