Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Podle Kremlu se Putin a Trump zřejmě setkají v pátek

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Moskva - Prezidenti Vladimir Putin a Donald Trump se setkají na okraji summitu ve Vietnamu pravděpodobně v pátek. Jednat budou nejspíš o Sýrii, o situaci na Korejském poloostrově a také o vztazích Moskvy a Washingtonu, které jsou dlouhodobě špatné.

Novinářům to dnes podle agentury TASS oznámil poradce Kremlu Jurij Ušakov. "V tuto chvíli se snažíme dohodnout přesný čas. (Schůzka) proběhne s největší pravděpodobností 10. listopadu," řekl Ušakov.

Putin s Trumpem se sejdou na okraj vrcholné schůzky Rady pro ekonomickou spolupráci Asie a Tichomoří (APEC), kterou letos pořádá Vietnam.

Prezidenti se poprvé setkali letos v červenci na summitu G20 v Hamburku. Hovořili spolu tehdy mimo jiné o obviněních, že se Rusko vměšovalo do amerických prezidentských voleb. Shodli se přitom, že se chtějí soustředit na to, aby se vztahy obou zemí zlepšily.

Témata:  Donald Trump Vladimír Putin Rusko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy