Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministr školství Štech odsoudil nenávistné komentáře fotky dětí z teplické školy

Štěch, Stanislav
Štěch, Stanislav
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Teplice - Ministr školství Stanislav Štech (za ČSSD) odsoudil výhrůžky, které se na sociálních sítích objevily pod fotografií první třídy ze základní školy v teplických Proseticích. Případem nenávistných komentářů se zabývá teplická policie.

Do třídy chodí převážně romské, vietnamské a arabské děti. Ministerstvo podle Štecha v případě potřeby škole pomůže. "Nejen jako ministr školství, ale zejména jako otec a dědeček jsem nesmírně pobouřen vlnou nenávistných mailů, komentářů a útoků na sociálních sítích, s níž bojuje základní škola v teplických Proseticích," uvedl ministr.

Fotografie dětí první třídy se objevila na stránkách místního Deníku, který zveřejňuje prvňáky i v jiných okresech. Poté se objevila i na sociálních sítích, kde někteří lidé začali děti označovat například za malé sebevražedné atentátníky. Diskutující také navrhovali poslat děti do plynu. "Tam by sednul granát jak pr... na prkýnko," zněl další z mnoha komentářů. Výhrůžky směřovaly i proti učitelům a vedení školy.

"Kriminalisté nyní prověřují, zda se autoři těchto komentářů zveřejněním na internetu nedopustili protiprávního jednání. Jsme v kontaktu s vedením školy, dílčí úkony prověřování a konkrétní opatření přijatá policií nebudeme s ohledem na probíhající vyšetřování specifikovat," řekl ČTK mluvčí teplické policie Daniel Vítek.

Škola se snaží rodiče dětí uklidnit. "Z důvodu současných událostí, které se týkají Vás, Vašich dětí a celé školy, bych Vás chtěla ujistit, že škola ve spolupráci s Policií ČR podnikla opatření k zajištění bezpečnosti Vašich dětí," uvedla dnes na webu bez bližších podrobností ředitelka školy Marcela Prokůpková.

Témata:  Teplice děti Stanislav Štěch školství

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy