reklama

Muž peníze vylákal z lidí, když se vydával za pracovníka sázkové kanceláře a později za jednatele sázkové společnosti. "Trest považujeme za přiměřený s ohledem na vysokou škodu, ale i na to, že stejná trestní sazba se vztahuje i na případy se škodou ve stovkách milionů nebo v miliardách," řekl soudce Miloš Žďárský.

Obhájkyně podala odvolání, ale verdikt nechtěla komentovat s odkazem na to, že nemá souhlas klienta. Řekla však, že s ním není v žádném kontaktu. Státní zástupce Ivan Hrazdira navrhoval vyšší trest. Ponechal si lhůtu na rozmyšlenou.

Strmiska musí nahradit škodu poškozeným. "Pan Strmiska si na základě provedených důkazů v minulosti přebral pod různými legendami peníze od 98 subjektů. Peníze mu předaly jako investice ke zhodnocení," uvedl soudce Miloš Žďárský.

Podle něj měl možná Strmiska v úmyslu peníze vracet. "Nelze ale očekávat, že peníze ze sázek budou dlouhodobě přinášet zisk, protože jde o okolnosti, které nelze předvídat. Musel vědět, že nebude mít z čeho peníze řádně a včas platit," dodal soudce.