Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Piráti svolali další schůzi, šanci jim dali i lidovci

Ivan Bartoš je český politický aktivista a od října 2009, s přestávkou mezi červnem a zářím 2013, předseda České pirátské strany. Autor: Jori Bertel
Ivan Bartoš je český politický aktivista a od října 2009, s přestávkou mezi červnem a zářím 2013, předseda České pirátské strany. Autor: Jori Bertel
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Praha - U kulatého stolu Pirátů se dnes ráno sešli poslanci TOP 09, STAN, ODS a nově i lidovců. Předseda Pirátů Ivan Bartoš jim chce navrhnout, komu by mohl připadnout nechtěný mandátový výbor.

Bartoš před zahájením jednání řekl, že znovu vznese i návrh, aby se vedení sněmovních výborů rozdělilo v případě menšinové vlády hnutí ANO jen mezi opoziční strany.

U prvního kulatého stolu se před týdnem sešli pouze zástupci TOP 09, hnutí STAN a ODS. Lidovci tenkrát nepřišli kvůli tomu, že nechtěli sedět za jedním stolem s komunisty, SPD odmítlo účast, protože nebyl pozván vítěz voleb - hnutí ANO.

Před dnešním jednáním se na konzultaci setkaly na několik desítek minut menší středopravicové strany bez Pirátů.

Na dohodu o podobě vedení Sněmovny mají strany jen pár dní, ustavující schůzi svolal předseda z minulého funkčního období Sněmovny Jan Hamáček na pondělí.

Témata:  Česká pirátská strana Ivan Bartoš TOP 09

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy