Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Patočka se brání proti vyhazovu z ČSSD, podává odvolání

ČSSD
ČSSD
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brno - Jakub Patočka se odvolá proti rozhodnutí brněnské ČSSD, která rozhodla o jeho vyloučení. Brněnský předseda strany Oliver Pospíšil uvedl, že se věcí bude zabývat nejspíš v lednu krajská konference.

Do té doby má Patočka pozastavené členství. Důvodem vyloučení je Patočkův podíl na organizaci referenda o poloze nádraží v Brně a jeho kritika postojů ČSSD k této problematice.

Podle Pospíšila odešel Patočkovi začátkem týdne oficiální dopis o jeho vyloučení. "Od doručení má měsíc na to, aby se proti rozhodnutí odvolal prostřednictvím krajského výkonného výboru ke krajské konferenci," uvedl Pospíšil. Patočka řekl, že dopis zatím nedostal. "Proti vyloučení se ale rozhodně odvolám," uvedl.

Patočka dlouhodobě bojuje za zachování nádraží v centru, ČSSD prosazovala odsun nádraží zhruba o kilometr k řece. Patočka se také zasloužil o referendum, ve kterém se lidé většinou vyjádřili pro nádraží v centru, ale kvůli nízké účasti nebylo referendum platné.

Patočka se ohradil proti tomu, že na jednání o svém vyloučení nebyl. Pospíšil řekl, že mu ČSSD posílala dopis s pozvánkou, ale poštu si nepřevzal. "Mají můj telefon i e-mail. Kdyby chtěli, abych na akci byl, nebyl to nejmenší problém zařídit," řekl Patočka. Dodal ale, že by formální stránka věci neměla zakrývat podstatu. "Samo vyloučení za to, že jsem se choval jako sociální demokrat, že jsem zastupoval zájem desetitisíců Brňanů, aby jim ČSSD nebránila rozhodnout o poloze nádraží, je hrubým pošlapáním sociálnědemokratického ideálu a projevem totalitárního myšlení," doplnil Patočka.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Brno EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy