Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Oslavy 17. listopadu nebo prezidentská kampaň? Koncert pro budoucnost ukončí památný den

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Koncert pro budoucnost, který se koná na Václavském náměstí, někteří vnímají jako prezidentskou kampaň. Mluvčí se často vymezují proti předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi a prezidentu Miloši Zemanovi.

Bývalý politik Daniel Kroupa apeloval, aby lidé nevolili zájmy "totalitní Číny a ruské autoritářské společnosti". "Po osmadvaceti letech se k nám vrací lidé, proti kterým jsme bojovali," prohlásil.

Na Koncert pro budoucnost přišel i Michal Horáček, který se podivoval, že nemohl vystoupit stejně jako další prezidentští kandidáti Marek Hilšer, Pavel Fischer a Jiří Drahoš. Pořadatelé už dříve uvedli, že prezidentští kandidáti, které jako řečníky vybrali, "nejvíce ztělesňují hodnoty 17. listopadu".

"Oni si asi myslí, že já hodnoty 17. listopadu neztělesňuju. Nevím, proč bych já, aktivní aktér revoluce a účastník všech jednání, měl být s listopadem spojován méně než ti, kteří tam nebyli," řekl ČTK Horáček.

Jako prezidentskou kampaň koncert, který byl inzerován jako "připomenutí významných okamžiků české historie a upozornění na současné problémy", vnímají i někteří návštěvníci. Mezi českými zástavami a vlajkami Evropské unie se objevily i transparenty s texty proti prezidentu Zemanovi. "Naše heslo - Miloši pusť veslo," stojí na jednom z nich.

Témata:  17. listopadu Andrej Babiš Miloš Zeman

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy