reklama

Mluvčí nemocnice podrobnosti ohledně stavu režiséra odmítla sdělit. Uvedla, že podle zákona může informace o zdravotním stavu pacientů sdělovat pouze oprávněným osobám. Podle televize Nova podstoupil náročnou mnohahodinovou operaci hlavy a je udržován v umělém spánku. Do nemocnice byl převezen po návratu z dovolené.

„Moc vám všem děkujeme za velkou podporu a solidaritu, kterou nám v této nelehké situaci projevujete. Moc si toho vážíme a věříme, že brzy bude zase důvod k úsměvu a radosti,“ napsala Menzelova manželka Olga na facebooku. Přidala i fotku sebe a svých dcer.

Více toho neví ani režisérova asistentka. „Bohužel o zdravotním stavu pana Menzela vím nejvíc z televize, detaily neznám. Naposledy jsem ho ale viděla před pěti dny a byl naprosto v pořádku. Ještě jsme si dělali srandičky,“ řekla Blesku Míla Řádová.

„Měl teď naplánovaných hodně výjezdů do zahraničí, měl přebírat cenu, všechny ty akce do konce roku teď musím zrušit. A čekám na další úkoly, až se paní Menzelová ozve. Nechci ji teď rušit,“ dodala asistentka. Začátkem prosince měl Menzel v plánu odjet do Bulharska, kde měl převzít cenu za celoživotní přínos kinematografii. Poté se měl účastnit zasedání Evropské filmové akademie v Berlíně, kterou spoluzakládal.

Menzel se podle Novy vracel z pracovní cesty na Slovensko, kde režíroval divadelní hru. Už po cestě měl nějaké zdravotní potíže. Poté zkolaboval a převezli ho do Ústřední vojenské nemocnice, kde byl lékaři uveden do umělého spánku. Herec a režisér zřejmě přechodil zánět středního ucha.

Lékaři potvrdili, že je stále v intenzivní péči. Přitom naposledy hospitalizován byl jen nedávno, kvůli přetržení Achillovy šlachy. Po operaci ležel v nemocnici několik týdnů a úplné zotavení trvalo půl roku. Přesto se však věnoval práci.