Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze se schází TOP 09, na sněmu vybere nástupce za Kalouska

Miroslav Kalousek /TOP 09/
Miroslav Kalousek /TOP 09/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Další směřování TOP 09 a volba jejího nového vedení jsou tématy dvoudenního sněmu této strany, který se sešel dnes dopoledne v pražském hotelu Don Giovanni. Na sjezd zavítal například předseda ODS Petr Fiala, místopředseda STAN Vít Rakušan nebo předseda lidovců Pavel Bělobrádek.

Nového předsedu vyberou delegáti v neděli, dnes mají vyslechnout zdravice hostů a zprávu končícího předsedy Miroslava Kalouska.

Zatímco v roce 2013 skončila TOP 09 čtvrtá ve sněmovních volbách s výsledkem 11,99 procenta hlasů a 26 mandáty, letos skončila osmá s 5,31 procenta hlasů. V podkladech pro sněm se Kalousek vrací právě k výsledkům voleb. "Jsem přesvědčen, že pokud by byla vyslyšena má výzva ke společnému postupu politických sil od středu doprava, výsledek by byl lepší pro všechny tyto subjekty," píše Kalousek.

Podle něj se málo připomíná, že strana uspěla v senátních volbách. "Naše zastoupení v horní komoře v době, kdy se nahlas hovoří o možnostech obcházení principů parlamentní demokracie, nabývá na významu," uvedl.

V úvodu promluvila k delegátům například starostka Prahy 3 Vladislava Hujová (TOP 09). Řekla mimo jiné, že práce pražských komunálních politiků této strany přispěla k tomu, že se TOP 09 vůbec dostala do Sněmovny. Proto doporučila straníkům, aby se soustředili právě na nadcházející komunální volby, které se uskuteční v příštím roce.

Témata:  TOP 09 Miroslav Kalousek Praha

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy