Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Českobudějovicku se vyboural autobus, jeden mrtvý a 12 zraněných

Autobus, ilustrační foto
Autobus, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Ločenice (Českobudějovicko) - Jeden člověk zemřel a 12 lidí se zranilo dnes při nehodě autobusu u Ločenic na Českobudějovicku. Na místě zasahují záchranáři i hasiči.

Nehoda se stala po osmé hodině ranní mezi Ločenicemi a Římovem, kde podle policie sjel autobus nejspíš na zledovatelé silnici mimo silnici a převrátil se na bok.

„Na místě bylo šest hasičských jednotek. Některé osoby jsme museli vyprošťovat. Zasahoval tam i záchranářský vrtulník, který dopravil do českobudějovické nemocnice nejhůře zraněného člověka. Jiné rozvezly sanity. Na místě byl i evakuační autobus,” řekla Stars24.cz mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Nehoda se stala kolem 8:20. Přesné příčiny policisté vyšetřují, je možné, že na nehodu měl vliv i stav vozovky. V Jihočeském kraji od rána sněží nebo mrholí. "Na místě zasahoval i vrtulník záchranné služby. Pět lidí jsme převezli do českokrumlovské nemocnice, zbytek transportovali do českobudějovické," uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková.

Podle Kafkové je deset lidí zraněno lehce a dva těžce. V autobuse cestovalo 14 lidí. Vedlejší silnice mezi Ločenicemi a Římovem je uzavřena.

Zatím poslední větší nehoda autobusu se v jižních Čechách stala 27. července. U Studené na Jindřichohradecku havaroval autobus s 34 cizinci, několik z nich bylo lehce zraněných.

Témata:  nehody autobusů Autobusy

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 21:49

Rusko se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy