reklama

Soud dospěl k závěru, že Nárožný svou tetu zamýšlel a plánoval úkladně usmrtit. "Věc je specifická, jde o přípravu vraždy. Je rozdíl, když se dokazuje dokonaná vražda nebo vražda ve stadiu pokusu, a něco jiného je, když řešíme přípravu vraždy, tedy první, vývojové stadium. To dokazování má určitá specifika. Dospěli jsme v senátu k jednoznačnému názoru o vině obžalovaného," uvedl soudce Aleš Vašků.

Vraždu muž podle soudu začal plánovat od 26. října 2015, kdy dostal od soudu nařízení k vystěhování z domu. Nejprve chtěl ženu srazit autem, poté ke svým plánům využil tehdejší známou, která u něj bydlela. Na pokyn Nárožného koupila dvě různé paruky, opatřila si tmavé oblečení, trubku a hmoždíř. Z tyče chtěl Nárožný udělat palcát.

Jeho známá měla na místo dojet na kole v paruce, psovi předhodit návnadu otrávenou tisem a Nárožného tetu udeřit do hlavy. Na místě chtěli nastražit i falešné stopy odkazující na dalšího spolubydlícího. Žena ale nakonec vraždu neprovedla a utekla. Policisté ji následně zadrželi kvůli krádeži peněz Nárožnému, při výpovědi se k přípravě vraždy přiznala.

Před soudy Pavel Nárožný stanul poprvé v červnu 2011 kvůli obžalobě z vraždy svého otce a jeho manželky. V kauze ho krajský soud třikrát zprostil obžaloby, vrchní soud však rozsudek pokaždé zrušil. Naposledy byl Nárožný ve veřejném jednání zproštěn obžaloby v září 2014. Loni v dubnu vrchní soud v neveřejném jednání rozsudek zrušil a případ nařídil projednat jinému senátu. Kauza se tak dostala do Ostravy, kde je nyní jednání odročeno na neurčito.