reklama

Podle žalobce Jakuba Grmely vraždu tety Nárožný připravoval od počátku roku 2015, plány nabraly na intenzitě na konci téhož roku, kdy dostal od soudu nařízení se z domu vystěhovat. Jeho teta byla opatrovnicí věcí po zavražděném otci Nárožného a obžalovaný ji podle státního zástupce vnímal jako překážku v dědickém řízení. "Nejprve plánoval sražení ženy autem, poté zamýšlel jí poslat otrávenou bonboniéru s žádostí, aby jej v domě ještě nechala bydlet," popsal případ státní zástupce.

Muž podle obžaloby nakonec ke svým plánům využil svou známou, kterou tehdy nechal v domě bydlet. Ženu navedl, aby sledoval pohyb jeho příbuzné, vzápětí na jeho pokyn koupila dvě paruky, hmoždíř a ocelovou trubku, ze které chtěl Nárožný vyrobit palcát. V případu figurují i nastražené falešné stopy, kterým chtěl prý muž zmást policii.

"Měla dojet na kole na místo v paruce, psovi měla předhodit návnadu otrávenou tisem. Poté měla ženu udeřit palcátem do hlavy," řekl státní zástupce. Čin se nakonec nestal, žena se od Nárožného odstěhovala a vše nahlásila policii.

Nárožný před soudem svou vinu popřel, tvrdil, že policie je na něj zaměřena už z předchozího případu. "Já chápu, že policie mě má těžce v žaludku," uvedl Nárožný. Muž, který již řadu let napadá soudy všech stupňů řadou stížností, má pro svou výpověď vyčleněn celý den.

Nárožný čelí také již několik let obžalobě z vraždy svého otce a jeho manželky. Pár zmizel v listopadu roku 2009, jejich těla se dosud nenašla, oba jsou prohlášeni za mrtvé. Nárožný se před soudem v této kauze zodpovídá od červnu roku 2011. Olomoucký krajský soud ho mezitím třikrát zprostil obžaloby, vždy však rozhodnutí zrušil olomoucký vrchní soud. Naposledy tomu bylo loni v dubnu, kdy případ nařídil jinému senátu. Kauzu má nyní na stole ostravský krajský soud, věc dosud nenařídil.

Nárožný je od svého posledního zadržení loni v únoru ve vazbě. Důvodem je obava z pokračování trestné činnosti, uvedl v lednu soudce Vašků k důvodům, proč muže ve vazbě ponechal.