reklama

Nárožný se v jiné kauze zodpovídá z dvojnásobné vraždy z roku 2009, těla manželů dosud nebyla nalezena. Vleklou záležitost řeší Krajský soud v Ostravě.

V případu plánované vraždy tety činila zákonná sazba 12 až 20 let vězení. Pro mimořádné snížení nebyly podle Zemana důvody. Poukázal na sofistikovanou a důkladnou přípravu vraždy, na Nárožného snahu získat alibi, zmást vyšetřovatele a svést vinu na někoho jiného.

"Z hlediska povahy a závažnosti jednání soudy nezjistily žádnou mimořádnou okolnost, jež by čin obviněného posouvala pod běžnou hranici trestnosti srovnatelných jednání," stojí v dovolání. Vrchní soud v Olomouci podle Zemana své rozhodnutí o mimořádném snížení trestu dostatečně nezdůvodnil.

Nárožného teta spravovala majetek po jeho zavražděném otci. Vraždu začal Nárožný podle obžaloby plánovat na podzim roku 2015, kdy mu soud nařídil, aby se vystěhoval z domu. Měl postupně několik verzí, jak čin spáchat, nakonec údajně určil jako vražednou zbraň palcát. Pomoci mu měla jeho známá, právě ona ale nakonec plán oznámila policii, a stala se tak korunní svědkyní. Nárožný její slova popíral a tvrdil, že šlo o křivé obvinění.

Nárožný stanul před soudem poprvé již v červnu 2011 kvůli obžalobě z vraždy svého otce a jeho manželky. Pár zmizel v listopadu 2009, zůstaly po něm jen krvavé stopy na zdech v domě. Olomoucký krajský soud Nárožného třikrát zprostil obžaloby z vraždy manželů, rozhodnutí vždy zrušil vrchní soud. Kauza se nakonec dostala k jinému senátu do Ostravy. Nový verdikt zatím nepadl.