reklama

Hlavní líčení bude pokračovat až do konce týdne. Na programu jsou výslechy dalších svědků. Nárožný vinu odmítá.

Případem se už třikrát zabýval olomoucký krajský soud. Vždy Nárožného zprostil obžaloby, vrchní soud ale rozhodnutí pokaždé zrušil. Nakonec rozhodl i o změně senátu. Proto se případ přestěhoval před časem do Ostravy.

"Obžaloba se nezakládá na pravdě. Nic takového jsem nespáchal. Nechápu, proč státní zastupitelství a vrchní soud trvají na obžalobě. Nikoho jsem nezavraždil. Naopak mám důkaz, že je otec živý," řekl před soudem Nárožný, který byl původně obžalovaný společně s matkou. Žena ale v době procesu zemřela.

Manželé z Přerova zmizeli v listopadu 2009, soudy už oba prohlásily za mrtvé. V jejich domě po nich zbyly pouze krvavé stopy na stěnách a podlaze. Podle obžaloby matka a syn pár zavraždili, těla naložili do osobního auta a odvezli na neznámé místo. Důvodem mohly být podle obžaloby rodinné i majetkové spory.

Obžaloba se opírá o pachové stopy obžalovaných, které se našly v autě zavražděných, Nárožného v osudnou noc spatřil za volantem tohoto auta jejich soused. Odborníci také objevili na bundě Nárožného stopy krve. Zvrat v případu přinesl po dvou letech od vraždy nález platebních karet a dokladů zavražděného muže. Objevili je exekutoři v klavíru Hany Nárožné poté, co nástroj připravovali při exekuci k dražbě.