Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V pražské Vinoři hoří hala, ozývají se výbuchy

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Praha - V pražské Vinoři hoří hala, ozývají se z ní výbuchy. Hasiči vyhlásili nejvyšší stupeň poplachu, uvedl na twitteru mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

V areálu, kde hoří, je benzinová pumpa, kolem něj jsou obytné domy. Policie uzavřela Mladoboleslavskou ulici, organizátor pražské hromadné dopravy Ropid z ulice odklání autobusy.

K požáru vyjelo osm jednotek hasičů, míří tam další. Zasahují s výškovou technikou, uvedl Kavka. "Hoří skoro celá hala," řekl mluvčí ČTK. "Byl vyhlášen zvláštní stupeň poplachu," dodal na twitteru. Čtvrtý neboli zvláštní stupeň poplachu je nejvyšší možný.

Uzavření Mladoboleslavské oznámila policie v dopravních informacích na internetu. Uzavírka měří víc než kilometr, zprůjezdnění policie očekává zhruba hodinu a půl po půlnoci.

Podle informací Ropidu jsou autobusové linky 375, 378 a 396 odkloněny mimo zastávky Lohenická a Vinoř. Linka 375 neobsluhuje ani zastávku Mladějovská a jede odklonem přes Satalice a Jenštejn.

Témata:  Praha hasiči požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy