Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Škoda po požáru ve Vinoři se odhaduje na 50 milionů korun, Vyšetřování bude složité

Hasiči
Hasiči
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Škoda po úterním požáru skladových hal v pražské Vinoři je podle prvního odhadu 50 milionů korun. Příčina požáru, u kterého byl vyhlášen nejvyšší stupeň poplachu, se nadále vyšetřuje.

Požár je již uhašen, na místě zůstává jedno záložní družstvo, které vyhledává případná skrytá ohniska. Podle mluvčího hasičů Martina Kavky bude vyšetřování komplikované a může trvat i měsíc. 

Dvě skladové haly s obalovým materiálem začaly hořet v úterý v sedm hodin večer. Uvnitř hal vybuchovaly tlakové lahve. U požáru se vystřídaly tři desítky jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Při zásahu byl zraněn jeden hasič a dva policisté se nadýchali kouře.

Hasiči se snažili před ohněm ochránit další dvě blízko stojící haly s obalovým materiálem. V jedné z hal je i truhlárna. "V objektu nikdo nebyl, ani jsme nedělali evakuaci," uvedl Kavka.

Policie v úterý uzavřela Mladoboleslavskou ulici, pražský dopravní podnik odklonil z ulice autobusové linky. Dnes ráno v půl sedmé byla silnice plně zprovozněna.

Témata:  Praha hasiči požáry

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy