Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kamion sjel z dálnice do stráně. Dva lidé jsou zranění

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: HZS Olomouckého kraje

Praha - Složky integrovaného záchranného systému zasahovaly v pátek po poledni u havárie kamionu na okraji Prahy. Ze zatím nezjištěných příčin skončilo nákladní vozidlo převrácené na boku ve stráni. V kabině tahače seděl muž a dívka, oba museli vyprostit hasiči. Dívka utrpěla vážná zranění.

"Mělo dojít k dopravní nehodě kamionu, který zůstal převrácený na boku," sdělil mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Nehoda se stala na frekventované Rozvadovské spojce, která do Prahy přivádí dálnici D5 od Plzně. V místě nehody se na čtyřproudovou silnici napojuje Řevnická ulice. "Tvoří se tam menší kolona na nájezdu. Vozidla postupně projíždějí. Městská hromadná doprava není jakkoliv dotčena, respektive tudy nevede žádná linka," uvedl ve 2 hodiny odpoledne mluvčí Hulan.

"Kamion měl skončit ve stráni mimo komunikaci, ta je průjezdná, s ohledem na složky integrovaného záchranného systému jen jedním jízdním pruhem a se zvýšenou opatrností. Celou událost prošetřují policisté z oddělení dopravních nehod," dodal mluvčí policistů.

V kabině tahače cestovaly dvě osoby. Ty z vozu museli vyprostit hasiči. "Když jsme přijeli na místo, tak jsme čekali na zdravotnickou záchrannou službu, která pacienty stabilizovala. První osobu jsme vyprostili ve 13:11 a druhou ve 13:18," uvedla pro TV Nova mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

"Na místě zasahovaly dvě výjezdové skupiny rychlé zdravotnické pomoci a lékař. Muž, ročník 1984, byl převezen do motolské nemocnice s podezřením na vnitřní zranění. Dívka, ročník 1996, utrpěla vážná vícečetná zranění a po stabilizaci základních vitálních funkcí byla předána do péče Ústřední vojenské nemocnice," řekla mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Témata:  nehody kamiónů dopravní nehody

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:59

Kreml chce zatlačit Ukrajince hlouběji, obává se střel ATACMS

V případě, že Kyjev získá od Spojených států taktické balistické střely ATACMS s delším doletem, Rusko bude nuceno provést hlubší vojenské akce proti ukrajinským silám a rozšířit tzv. nárazníkovou zónu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy