Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skandál ve škole na Praze 10. Ředitel s učitelem měl zneužívat žáky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Velmi vážným obviněním se právě zabývá pražská kriminálka i pražský magistrát. Ředitel strojírenské školy na Praze 10 a jeden z pedagogů měli zneužívat žáky. Ředitel už rezignoval a je ve vazbě, učitel je vyšetřovaný na svobodě.

Zneužívání oznámil jeden ze studentů prvního ročníku, který se stal jeho obětí. Trestní oznámení podala jeho rodina a okamžitě se rozjelo vyšetřování. Tomu, že nepůjde o obvinění jen tak do větru, napovídá fakt, že oba pedagogové už jsou obviněni, ředitel je ve vazbě a dokonce rezignoval z postu šéfa školy.

Učitele, který se měl zřejmě na zneužívání žáků také podílet, sice soud do vazby nevzal, ale je rovněž stíhaný a škola mu zakázala vyučování a kontakt se žáky. Pracuje jen z domova. Skandál se týká Střední školy elektrotechniky a strojírenství v Praze 10, jejímž zřizovatelem je pražský magistrát. Ten se proto v případu také angažuje.

Podle obvinění si ředitel zval studenty své školy na soukromou chatu, kde mělo zneužívání probíhat. Nazí studenti ředitel nutil k tomu, aby ho masírovali. Odměnou jim byly lepší známky. Obviněný učitel se dopustil podobného jednání - jednoho ze studentů přesvědčil, aby mu pomohl se stěhováním. Šlo ale jen o záminku. Studenta učitel u sebe doma opil a potom zneužil.

Informaci o stíhání ředitele a pedagoga střední školy dnes zveřejnil magistrát na svých stránkách. Zároveň už škola vymazala jméno ředitele ze svých stránek. "Chod školy, kde v současnosti probíhají maturitní zkoušky, a je dokončováno přijímací řízení, není narušen," uvedl tiskový odbor magistrátu.

Témata:  krimi sexuální zneužívání školství

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 12:40

Ukrajinské drony zasáhly dvě ruské ropné rafinerie a vojenské letiště

Ukrajinské drony zasáhly dvě ruské ropné rafinerie a vojenské letiště v rámci rozsáhlého útoku, který Kyjev podnikl v noci na sobotu, uvedl podle AFP zdroj z prostředí tamního resortu obrany.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy