Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman v Lánech přijal kandidátku na ministryni Financí Schillerovou

Miloš Zeman zahájil na Akademii řemesel Praha školní rok
Miloš Zeman zahájil na Akademii řemesel Praha školní rok
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Kandidátka na ministryni financí Alena Schillerová (za ANO) dnes přijela do Lán na schůzku s prezidentem Milošem Zemanem. Později dorazí také Lubomír Metnar, který je navržen na ministra vnitra. Celý kabinet se chystá jmenovat ve středu.

Po jmenování předsedy ANO Andreje Babiše premiérem Zeman oznámil, že se chce postupně setkat se všemi nováčky v menšinovém kabinetu. Jednat nebude prezident s pěticí ministrů ANO, kteří působili i v současné vládě. Zdůvodnil to tím, že je zná a je s jejich prací spokojen.

Ve čtvrtek do Lán dorazily kandidátky na ministryně práce a pro místní rozvoj Jaroslava Němcová a Klára Dostálová. Obě po schůzce se Zemanem řekly, že se s ním v názoru na priority svých ministerstev shodly.

Dnes by měl Zeman mluvit se Schillerovou a s Metnarem, zbývajících pět kandidátů na ministry přijme v neděli a v pondělí.

Témata:  vláda Miloš Zeman Zámek Lány

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy