Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Interpol bude pravděpodobně spolupracovat s Českou drogovou databází

Interpol
Interpol
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Praha - Český policejní protidrogový projekt Reliéf se možná zařadí mezi databáze Interpolu. Doporučila to evropská konference Interpolu, která dnes skončila v Praze.

Policejní prezident Tomáš Tuhý už na začátku konference novinářům řekl, že Česko drogovou databázi nabídne. Při odhalení drogy se do databáze zadají některé údaje, například chemické složení nebo to, jak byla ukryta, a systém dokáže rozkrýt, odkud droga pochází. Tento program by mohl pomoct v mezinárodním boji proti drogám. "Intenzivní práce policejních expertů na unikátním projektu, který pomůže v boji s drogovou trestnou činností, je ukázkou vynikající práce a odbornosti českých policistů," uvedl Tuhý.

Pražská konference Interpolu se zabývala hlavně terorismem, ochranou hranic, počítačovou kriminalitou a spoluprací s policejními sbory. Přijelo 170 delegátů z více než 50 států. Příští rok se uskuteční v Rakousku.

Československo patřilo k zakládajícím členům, v roce 1952 však vystoupilo. Jeho členství bylo obnoveno v roce 1990, po rozdělení Československa bylo Česko stejně jako Slovensko znovu přijato v říjnu 1993. Činnost Interpolu upravuje ústava z roku 1956, hlavním orgánem je valné shromáždění.

Témata:  Interpol drogy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy