Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze se srazil kamion s autobusem. Byl aktivován traumaplán

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - V Novém Městě u Chlumce nad Cidlinou na Hradecku dnes před 13:00 havaroval plně obsazený autobus s dětmi ve věku osm až devět let. V Praze Kunraticích se dnes hodinu před polednem srazil kamion s autobusem pražské městské dopravy. Zraněno při tom bylo devět lidí, z toho tři těžce.

Autobus v Novém Městě narazil do kruhového objezdu na silnici první třídy číslo 11 mezi Hradcem Králové a Prahou. Jel ve směru od Chlumce nad Cidlinou na Hradec Králové. Policie nevylučuje, že příčinou nehody mohla být náhlá zdravotní indispozice řidiče. Alkohol u řidiče policie vyloučila dechovou zkouškou.

Lehce bylo zraněno osm dětí, dvě učitelky a řidič. Záchranáři zraněné převezli do nemocnice. Hasiči na místo nehody poslali z Hradce Králové evakuační autobus pro odvoz dětí. Část dětí z havarovaného autobusu po nehodě přestoupila do druhého autobusu, který vezl další skupinu dětí. Provoz na silnici nehoda neomezila.

Vážná nehoda v Praze

V Praze Kunraticích se dnes srazil kamion s autobusem pražské městské dopravy. Mezi těžce raněnými je i pětačtyřicetiletý řidič havarovaného autobusu linky 165, kterou pro Pražskou integrovanou dopravu zajišťuje společnost Arriva. Kunratická spojka, kde se nehoda stala, je uzavřena a doprava je tam vedena po objízdné trase.

Autobus jel ve směru od Hrnčíř a na světelné křižovatce Kunratické spojky a ulice K Šeberáku se střetl s kamionem vezoucím osobní auta. Policisté po nehodě provedli u řidiče nákladního vozu zkoušku na alkohol, která byla negativní. U řidiče autobusu ji vzhledem k jeho zranění neudělali.

"Musím potvrdit, že kolem jedenácté hodiny se střetl náš autobus na lince 165 na světelné křižovatce v ulici K Šeberáku s kamionem. Autobus jel s cestujícími z Hájů na Zbraslav. (...) Snažíme se zjistit o zdravotním stavu cestujících i pana řidiče víc a doufáme, že budou nakonec v pořádku," uvedl mluvčí Arrivy Roman Herden.

Záchranáři kvůli nehodě aktivovali takzvaný traumaplán, při kterém se nemocnice musí připravit na příjem většího počtu pacientů. Na místo letěl vrtulník a zasahovalo tam několik záchranářských vozů. V nemocnici po nehodě skončili s mnohačetnými zraněními řidič autobusu a další třiasedmdesátiletý muž. Do nemocnic převezli záchranáři i další zraněné: s úrazem hlavy dva muže ve věku 19 a 24 let a šestašedesátiletou ženu a s lehčími poraněními tři muže a jednu ženu.

Témata:  dopravní nehody nehody autobusů MHD Praha záchranáři

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy