Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pokusil se zabit prodavačku kvůli penězům. Teď mu hrozí doživotí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Pardubice - Ve vazbě skončil 27letý muž, který měl ve středu v pardubickém krejčovství pobodat nožem 55letou prodavačku. Žena přežila jen zázrakem.

"Tak co nám nesete?" oslovila prodavačka v krejčovství mladého muže, který vešel do prodejny. "Tohle," odpověděl muž a ženu bodl nožem do krku. Pokus o vraždu, který jen s velkým štěstím neskončil smrtí 55leté ženy, vyšetřuje policie.

Pachatel je obviněný z loupežné vraždy. Před vstupem do soudní síně skoro spal, přesto ho hlídali policisté se samopaly. Pachatel umí být údajně velmi brutální.

U výslechu se k napadení přiznal a tvrdil, že se na přepadení připravoval. Muž je tři měsíce bez práce, pochází z neúplné rodiny a když vstoupil do krejčovství v ulici Ke Kamenci, chtěl peníze. Žena mu je nedala, on ji tedy měl dvakrát bodnout do krku. Rána měla na délku pět centimetrů a podle záchranářů čepel nože jen těsně minula hlavní tepnu.

V Pardubické krajské nemocnici se zraněná musela okamžitě podrobit urgentnímu operačnímu zákroku a v současné době je mimo ohrožení života. Z místa činu pachatel utekl a nic z prodejny nevzal. Jeho rychlého zmizení si všimli svědci, kteří zavolali policii. Policie ho dopadla zhruba po půl kilometru. Muž není duševně nemocný, nebyl pod vlivem omamných látek. Hrozí mu výjimečný trest.

Témata:  krimi přepadení pokus o vraždu zbraně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy