Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Desítky lidí z Prahy musely opustit své nové domovy. Praskají jim nosné příčky

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: www.kdechcibydlet.cz

Praha - Kvůli narušené statice několika novostaveb se musely v Praze-Libni vystěhovat desítky lidí. Stavební úřad Prahy 8 už loni obyvatelům domů nařídil, aby si dali do bytů kovové podpěry.

Firma Metrostav Development musí opravit pět domů. Podle Metrostavu navrhla jedna z dodavatelských firem špatně vyztužené stropy, a praskají tak nenosné příčky.

Lidé bydlí ve zmíněných domech od roku 2003, o narušené statice oficiálně vědí podle Radiožurnálu dva roky. Oprava prvního z pěti domů začne v pondělí 23. května a je naplánována na 60 kalendářních dní.

Metrostav obyvatelům domů uhradí náklady na stěhování a úschovu věcí a nabídl ubytování v hotelu, nebo kompenzaci 600 korun za den rekonstrukce pro každého člena domácnosti.

"S kompenzací spokojená nejsem, protože je to víceméně jenom platba za ubytování. Je to už několik let stres," řekla jedna z nájemnic, která si nepřála zveřejnit jméno. Obyvatelé domů totiž podepsali developerovi mlčenlivost.

Témata:  Metrostav Praha byty

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy