Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Le Penová chce konec EU. Vyzvala k jejímu zničení

Marine Le Penová, francouzská nacionalistická politička a právnička, od roku 2011 předsedkyně Národní fronty. Jde o dceru francouzského politika Jean Marie Le Pena.
Marine Le Penová, francouzská nacionalistická politička a právnička, od roku 2011 předsedkyně Národní fronty. Jde o dceru francouzského politika Jean Marie Le Pena.
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Praha - Evropská unie je v současné podobě podle šéfky francouzské Národní fronty Marine Le Penové u konce s dechem. Protiimigrační strany by to měly využít a v příštích evropských volbách ji porazit zevnitř.

Prvním krokem by bylo obnovení hranic mezi státy, instituce typu Evropské komise by zanikly, řekla dnes Le Penová na pražské konferenci protiimigračních stran, frakce Evropa národů a svobody (ENF).

"Evropská unie je u konce s dechem. Máme naději, že nesprávnou Evropu svrhneme zevnitř. Musíme jednat jako dobyvatel," prohlásila francouzská politička. Evropskou unii nazvala "katastrofální institucí, kvůli které evropský kontinent směřuje k zániku". Evropské národy by se měly osvobodit od okovů EU, uvedla.

Politický a volební projekt Unie evropských národů není utopií, ale alternativou. Nabídne "à la carte" chtěnou a nevnucenou spolupráci podle potřeb každé účastnické země a na míru. Projekt je postaven na dobrovolnosti a vzájemném respektu, každý stát by si mohl stanovit své politické i hospodářské cíle, uvedla francouzská politička.

Předseda SPD Tomio Okamura dodal, že projekt počítá se zachováním volného pohybu osob, služeb, zboží a kapitálu a s právem na bezpečnost. Zatímco EU se podle Okamury mění v "totalitní stát", budoucnost Evropy je v decentralizaci ekonomické a politické. "Chceme co nejužší spolupráci suverénních evropských zemí na základě vzájemné výhodnosti, odmítáme diktát současné nadnárodní struktury, která na spojení evropských národů parazituje," prohlásil.

Témata:  Marine Le Pen EU Češi

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy