Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vláda projedná program v úterý, Babiš se sejde s ODS a lidovci

OVM: pozvání přijal bývalý ministr financí Miroslav Kalousek a současný ministr financí Andrej Babiš
OVM: pozvání přijal bývalý ministr financí Miroslav Kalousek a současný ministr financí Andrej Babiš
Foto: Halin Selasicz / INCORP images

Praha - První jednání o možné podpoře menšinové vlády nad programovým prohlášením se odehraje v úterý ráno, kdy se vyjednavači ANO sejdou nejprve se zástupci ODS a následně s lidovci. Schůzky potvrdili také ČSSD, STAN, SPD, komunisté a Piráti.

Babiš chce programové prohlášení do vánočních svátků představit vyjednávačům všech sněmovních stran. S druhým kolem jednání o případné podpoře vlády počítá po Novém roce. O důvěru Sněmovnu požádá 10. ledna, zatím ji žádná strana nepřislíbila.

Se zástupci ČSSD se tým hnutí ANO setká ve středu ve 14:00, sdělil ČTK šéf sněmovního klubu sociálních demokratů Jan Chvojka. Také jednání se Starosty se uskuteční ve středu. Uvedl to předseda hnutí Petr Gazdík. Ve stejný den by se měli sejít zástupci ANO i s komunisty, pevný termín závisí na tom, kdy schválí Sněmovna rozpočet.

Piráty čeká jednání s ANO ve čtvrtek dopoledne. Termín od 8:00 potvrdil předseda SPD Tomio Okamura. TOP 09 dostala pozvánku k jednání, termín zatím stanoven nebyl.

Témata:  vláda Andrej Babiš Hnutí ANO

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 13:34

Ramzan Kadyrov má být údajně nevyléčitelně nemocný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy