Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sázkaři se do prezidentských voleb příliš nehrnou, u bookmakerů vede Zeman

Miloš Zeman zahájil na Akademii řemesel Praha školní rok
Miloš Zeman zahájil na Akademii řemesel Praha školní rok
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Objem sázek na prezidentské volby už překročil 50 milionů korun, které byly vsazeny během minulých prezidentských voleb v roce 2013. Za poslední dva týdny kurz u Miloše Zemana klesl z 1,8:1 na 1,62:1. Bývalý předseda Akademie věd ČR Jiří Drahoš mírně oslabil z 2,8:1 až 2,9:1 na 3,1:1 až 3,33:1.

"Aktuálně máme na prezidenty vsazeno 28 milionů korun. Tyto sázky jsme přijali na 40.000 tiketů. To už překonalo první přímou prezidentskou volbu a vyhrocený duel Zeman - (Karel) Schwarzenberg. Nejvyšší sázka zatím padla na konci listopadu na zvolení (textaře a podnikatele) Michala Horáčka za 300.000 korun v kurzu 14:1," uvedl mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava. Firma podle něj přijala i 28 tiketů se sázkou vyšší než 100.000 korun. Nejvíce tiketů jde zatím na vítězství Zemana, následují Drahoš, Horáček a bývalý premiér Mirek Topolánek.

Největším outsiderem zůstává šéf strany Rozumní Petr Hannig, který má ve Fortuně kurz 675:1. "Každá sázka ale skýtá prostor prostor pro překvapení. Vzpomeňme si na výsledek volby prezidenta USA, kde byla kurzová dominance Hillary Clintonové ještě mnohem výraznější, než je ta současná Miloše Zemana. A pro skupinu sázkařů skončila víra v Donalda Trumpa velkými výhrami," doplnil Hadrava. Podobně neúspěšní byli bookmakeři také při červnovém referendu Velké Británie o vystoupení z EU.

Fortuna zatím podle mluvčího Petra Šraina přijala sázky za 30 milionů korun. "Dá se očekávat, že během Vánoc zájem sázkařů trochu opadne, a to pravé volební šílenství propukne po Novém roce," uvedl Šrain.

"Na to, že by byl prezident zvolen už v prvním kole, si zatím v kurzu 10:1 vsadilo 22 lidí. Z jednotlivých kandidátů jde polovina sázek na Zemana, na Drahoše čtvrtina, na Topolánka desetina," dodal Šrain.

Fortuna zatím přijala nejvyšší sázku. Jeden ze sázkařů dal půl milionu na vítězství Drahoše. V případě úspěchu by bral téměř 1,4 milionu korun. Další zajímavý tiket přijala Fortuna v červenci. Klient vsadil 25.000 korun na vítězství Topolánka. Tehdy měl kurz 225:1. Topolánek ohlásil svou kandidaturu až v listopadu.

"Náběry u Chance dosáhly pět milionů korun, z toho dva miliony jdou na Zemana," dodala mluvčí Chance Markéta Světlíková. U Sazky se dá sázet i na to, která dvojice postoupí do druhého kola. Nejpravděpodobnější je podle bookmakerů duel Zeman - Drahoš (1,29:1), následují dvojice Zeman - Topolánek (5,5:1), Zeman - Horáček (7:1) a Drahoš - Topolánek (18:1).

Témata:  sázení Miloš Zeman Jiří Drahoš

Aktuálně se děje

9. května 2024 9:59

Vyjádření Bidena o zastavení dodávek zbraní považuje Izrael za zklamání

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy