Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman kampaň nevede? V Praze se objevily nové plakáty, lidé ve schránkách mají i letáky

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Znovuzvolení prezidenta Miloše Zemana propagují po Praze nové plakáty. V minulých týdnech se v Česku objevily billboardy se stejným mottem, kandidaturu prezidenta podpořily i letáky doručené do schránek voličů.

Zeman přitom několikrát slíbil, že žádnou kampaň nepovede. Odmítá se proto účastnit i předvolebních debat, za což ho protikandidáti kritizují. Za uplynulý týden dostal Zeman na kampaň od tří dárců téměř čtyři miliony korun.

Na plakátech, které jsou rozvěšeny na sloupech veřejného osvětlení například na pražském Žižkově, je starší fotografie Zemana, nápis Zeman znovu 2018, jeho volební číslo a zasněžený Pražský hrad. Jako zadavatel je uvedena Strana práv občanů (SPO) a zpracovatel sdružení Přátelé Miloše Zemana. SPO Zeman založil a dočasně i vedl. Strana mu zajišťovala mimo jiné sběr podpisů občanů potřebných pro kandidaturu.

Plakáty jsou podobné billboardům, které nechalo vylepit na začátku prosince sdružení Přátelé Miloše Zemana. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček tehdy uvedl, že umístěny byly s vědomím Zemana a náklady budou započteny podle zákona do volebního financování. Dnes ČTK k vylepení plakátů sdělil, že "jde o stejnou situaci jako v případě billboardů". Zeman stále odmítá, že jde o jeho kampaň.

Témata:  Miloš Zeman prezident ČR

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy