Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi se scházejí v Praze na oslavy příchodu Nového roku

Praha
Praha
Foto: Pixabay

Praha - V centru Prahy se scházejí davy lidí na oslavy příchodu Nového roku. Mnozí z nich, převážně cizinci, vyčkávají půlnoc v místních restauracích. Tisíce lidí korzují mezi stánky s občerstvením na Staroměstském náměstí.

Na Václavském náměstím policie odpoledne odvážela auta řidičů, kteří neuposlechli zákazu parkování. Již několik hodin první netrpělivci zkoušejí silvestrovskou pyrotechniku.

V souvislosti s oslavami příchodu Nového roku posílila pražská záchranná služba svůj provoz. V tradičně rušném centru metropole je rozmístěno více zdravotnických posádek a přímo na Václavském náměstí záchranáři zaparkovali stejně jako v minulých letech Golema. Kolem kamionu pro řešení hromadných neštěstí se pohybuje kolem 15 zdravotníků.

Provoz záchranka posílila především v okolí míst, kde lze očekávat vysoký počet diváků, jako jsou nábřeží či mosty přes Vltavu. Noční služba na Silvestra a navazující první lednový den jsou pro operátorky, záchranáře, řidiče a lékaře pražské záchranky nejvytíženější směnou celého roku. "Častou příčinou zranění je chybná manipulace se zábavní pyrotechnikou," uvedla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Pražští hasiči očekávají v souvislosti se silvestrovskou nocí a Novým rokem větší počet zásahů. Nejvíce výjezdů očekávají mezi 23:00 a 02:00. Loni řešili 19 požárů, z toho 18 zavinila manipulace s pyrotechnikou. Rok předtím to bylo 36 požárů, 33 vinou zacházení s pyrotechnikou.

Témata:  Praha Silvestr Nový rok

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy